HOME - NASLOVNICA
PENTAGRAM SOFTWARE d.o.o. - NASLOVNICA
PentaCloud PentaSoft
 
 
 Home
  O nama
  Proizvodi
 Usluge
  Prodaja
  Podrška
  Mapa
  Kontakt
 
 
RAČUNALA KNJIGOVODSTVENI
PROGRAMI I USLUGE
 
PentaCloud već od 200 kn mjesečno
 
 
 
Izrada i održavanje web stranica
 
 

 by Google
Pentagram
www

PENTAGRAM SOFTWARE
Slavka Batušića 4
10000 Zagreb, Špansko
tel: (01) 3899 199
fax: (01) 3874 505

 

FISKALIZACIJA

Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom na snazi je od 1. siječnja 2013.


Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom („Narodne novine“, broj 133/12) propisuje se način na koji se obavljaju transakcije prometa u gotovini, određuju se obveznici provedbe fiskalizacije kao i model fiskalizacije, propisuju se obvezni dijelovi računa koji trebaju poslužiti učinkovitoj provedbi poreznog nadzora, određuje se postupak etapnog uvođenja obveze fiskalizacije te sve ostale odredbe bitne za provedbu fiskalizacije. Cilj Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom je stvoriti preduvjete za nadzor gotovinskog prometa (izdavanje računa, prodaja dobara i usluga za gotovinu), smanjiti mogućnost porezne utaje te općenito postići veću razinu poslovne informatizacije. Postupak fiskalizacije provodit će se u dva djela: izdavanje računa koji će sadržavati jedinstveni identifikator računa i dnevna dostava izvješća o ostvarenom prometu.

Obveznici provedbe elektroničkog nadzora izdanih računa su pravne i fizičke osobe koje su ujedno i obveznici plaćanja poreza na dobit ili poreza na dohodak, a prilikom izdavanja računa za isporuku dobara ili usluga iste naplaćuju u gotovini. Svaki obveznik fiskalizacije mora prije same primjene zakona od FINA-e nabaviti produkcijski aplikativni certifikat ("digitalni certifikat“) koji će u samom postupku fiskalizacije služiti za elektroničko potpisivanje elemenata računa i identifikaciju korisnika prilikom on-line razmjene podataka.

Za proces fiskalizacije potrebno imati stalnu internetsku vezu, a kako sva mjesta nemaju pristup širokopojasnoj mreži, svi obveznici fiskalizacije koji nemaju dostupnost interneta moraju od Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) zatražiti potvrdu za Poreznu upravu kako na njihovu području nema nema internetske veze.

Primjena Zakona počinje 1. siječnja 2013. godine za velike i srednje poduzetnike prema odredbama Zakona o računovodstvu, te za one poduzetnike koji, kao jednu od djelatnosti, obavljaju djelatnost pružanja smještaja, pripreme i posluživanja hrane. Planirani završetak procesa, u smislu obveze fiskalizacije, za sve obveznike je 1. srpanj 2013. godine.
Kazne za pravne osobe u slučaju nepoštivanja odredbi Zakona kreću se u iznosu od 10.000,00 do 500.000 kn.

Ovdje možete pogledati Zakon o fiskalizaciji u prometu gotovinom („Narodne novine“, broj 133/12).
Ovdje možete pogledati Pravilnik o fiskalizaciji u prometu gotovinom („Narodne novine“, broj 146/12).
Ovdje možete pogledati pojašnjenje članka 5. Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom.
Ovdje možete pogledati Uputu o blagajničkom maksimumu obveznika fiskalizacije.
Ovdje možete pogledati prezentaciju Porezne uprave o pravnim aspektima i postupku fiskalizacije.
Ovdje možete pogledati tehničke specifikacije za korisnike fiskalizacije.

Fiskalizacija u tri koraka!
Fiskalizacija - upute
Ugovor o certificiranju - poslovni subjekti
Zahtjev za izdavanje produkcijskog aplikativnog certifikataCijena kompletnog maloprodajnog Pentagram POS software-a je 250 kn + PDV mjesečni najam, po sklopljenom ugovoru, s uključenim svim budućim izmjenama u zakonu.
Mogućnost dodatne knjigovodstvene obrade podataka (usluga knjigovodstva) – cijena nakon obavljenog razgovora i dogovora.

 

PentaCloud

Pentagram knjigovodstvene pakete ili module je moguće iznajmiti. Tada se vaši podaci nalaze na našem serveru PentaSoft Cloud. Vama su dostupni neprekidno, 7/24, putem interneta, a mi se brinemo o njima (backup, zakonske promjene, dorade...). Instalacija je automatizirana i vrši se s naše web stranice. Nemate obvezu sklapanja komplicirnog ugovora, već je dovoljna potvrda suglasnosti na web stranici, uz podmirenje mjesečnog najma do 15. datuma u mjesecu za tekući mjesec.

Kao mogućnost nudi Vam se i knjigovodstvena usluga  na mjesečnom nivou, ili po potrebi (polugodišnji i godišnji obračun...). Pentagram knjigovodstveni partner je Prokura revizija, www.prokurarevizija.hr.

 

PentaSoft knjigovodstveni paketi
<- natrag

 

PentaCloud već od 100 kn mjesečno!

Najam knjigovodstvenog programa i baze + mogućnost knjigovodstvene usluge

PentaSoft knjigovodstveni paketi prilagođeni su suvremenom poslovanju poduzeća i obrta.
Paketi su podijeljeni u tri kategorije, a razlikuju se po mogućnostima i namjenama:
PentaSoft Start - za mala i srednja poduzeća, knjigovodstvene servise
PentaSoft Global - za velika i srednja poduzeća
PentaSoft Obrt - za obrte i knjigovodstvene servise


više...

PentaCloud već od 200 kn mjesečno
 
© Copyright 2018.
Pentagram
Software d.o.o. Zagreb  Updated 01.02.2019.
Pridržavamo pravo promjene ponude i cijena bez prethodne najave.